Pojednostavite svoj proces izvješćivanja s najboljom ESG platformom za izvješćivanje

Prolog

U skladu s vremenom, svijet se razvija na temelju mnogih čimbenika. To može biti tehnologija, stil života, obrazovanje i industrija. Što god, ne postoji drugi živi planet. Dok se ekološka pitanja pretvaraju u globalnu zabrinutost, a druga dva čimbenika nazivaju se društvenim, a upravljanje stvara ogroman utjecaj na poslovanje. 

Sljedećih godina, bez organizacije ESG mjere, to bi se moglo smatrati velikim nedostatkom. Mnoge zemlje obraćaju pozornost na ekološke i druge atribute društvenog upravljanja. Štoviše, među investitorima raste svijest o održivosti i ESG praksama.

To je zahvaljujući tome što korištenje softvera za izvješćivanje ESG-a može mjeriti različite ESG faktore na jednom mjestu. 

Raspravljajmo o tome što ima ESG izvješćivanje:

Postoje različite vrste međunarodnog okvira izvješćivanja u ESG izvješćivanju. 

GRI – Globalna inicijativa za izvješćivanje.

BRSR – Izvješće o poslovnoj odgovornosti i održivosti.

TCFD – Radna skupina za fina Knjižnica telefonskih brojeva ncijske objave povezane s klimom.

CDP – Otkrivanje ugljika.

Što je globalno izvješćivanje o održivosti:

Knjižnica telefonskih brojeva

Globalno izvješćivanje o održivosti nije ništa drugo nego mjerenje ekoloških, društvenih i upravljačkih metrika te otkrivanje pozitivnih i negati twijfelachtige’ stoornis degenen vnih stvari o organizaciji prema međunarodnim standardima. 

Kako je Best ESG Reporting Platform generirala izvješća pomoću ESG metrike

Postoje različite vrste poslova dostupnih na tržištu, na temelju vašeg poslovanja možete prilagoditi izvješća. Na primjer, neka poduzeća koja se temelje na građevinarstvu, neka poduzeća koja se temelje na informacijskoj tehnologiji, bez obzira na poslovanje, možete prilagoditi izvješća.

Kad je riječ o ESG izvještajima, podaci su odigrali značajnu ulogu. Podaci prikupljeni iz različitih izvora kao što su operativni, regulatorni arhivi, baza podataka i drugo. Njegovi su podaci sadržavali razne pojedinosti kao što su emisije, potrošnja vode, angažman u socijalnoj skrbi, podaci o odgovornosti i transparentnosti.

Akumulacija podataka na jednom mjestu

Postoje mjere raznolikosti podataka u ESG-u. neki podaci mogu biti pogrešni, neki podaci mogu biti pogrešno uneseni. Osigurajte da svi podaci uđu u pravi format i na pravi način. S druge strane,  Best ESG Platforma za izvješćivanje vrši samostalnu reviziju u pogledu točnosti i potpunosti podataka.

ESG podaci pažljivo se analiziraju, dok; pomaže u prepoznavanju gdje postoje pogreške i načinima za ispravljanje svih pogrešaka. Štoviše, pruža detaljna rješenja za prevladavanje prepreka.  

U ESG izvješću također postoji metrika emisije ugljika koja uključuje emisiju opsega 1, opsega 2 i opsega 3. Osim toga, pružiti detaljna rješenja za načine postizanja neto nulte vrijednosti i može mjeriti, pratiti i načine za smanjenje emisije.

Na temelju poslovanja, strategije neto nulte emisije su različite.          

 Ako imate samo podatke, nije lako izmjeri ek leads ti vaš učinak. Uz pomoć ESG Reporting Softwarea   konsolidirajte podatke u centralizirani sustav. Dok se podaci pretvaraju u značajne uvide.  

Dakle, podaci metode ESG Reporting prikupljeni iz različitih izvora i konsolidirani u centraliziranom sustavu. S druge strane, također učinkovito analizira sve ESG podatke i na kraju procesa generira Enhance ESG Report.

Što je ESG softver za izvješćivanje

Softver ESG Reporting nije ništa drugo nego prikuplja, analizira i mjeri ESG podatke i generira izvješća za organizacije s End-to-End rješenjima za poboljšanje performansi.

Važne prednosti ESG softvera za izvješćivanje

Može identificirati opasnosti:

ESG softver za izvješćivanje pruža vrijedne podatke o organizaciji, gdje postoji potencijalni rizik koji uključuje vrste rizika kao što su društveni, ekološki i upravljački. Osim toga, pomaže identificirati rizike i načine za njihovo ublažavanje.  

Postavite cilj i ostvarite cilj:

Korištenje ESG alata može postaviti ciljeve.

Na primjer:  

ESG alat može mjeriti i pratiti potrošnju energije, potrošnju vode i razne druge potrošnje. Možete usporediti potrošnju prethodnog mjeseca i potrošnju tekućeg mjeseca. Na temelju podataka, možete izmjeriti koja područja energije postaju otpad prema tome možete postaviti cilj za smanjenje rasipanja energije.

Analiza podataka:

Analiza podataka odigrala je ključnu ulogu u ESG sustavu. Podaci se temeljito analiziraju. Preko podataka analize podataka, identificirajte problem, korištenje može odrediti prioritet problema. osim toga, pruža statističku vizualizaciju za naše razumijevanje. Uključuje stope rasta, promjene, postignuća.

 Vizualizacija podataka:

Podaci se vizualiziraju u različitim oblicima kao što su grafika, video, grafikon i slika. Pomaže identificirati područja poboljšanja i učinkovito prenijeti informacije dionicima.

 KPI analiza:

Na temelju industrije Ključni indikatori učinka se mijenjaju. Analizira, prati KPI i organizacijske ciljeve s usklađenim industrijskim standardima.    

Način postizanja poboljšanja i neto nultog cilja:

Korištenjem ESG alata mogu se mjeriti različite emisije kao što su opseg 1, opseg 2 i opseg 3.  Dok, na temelju poslovanja, nudi različite strategije neto-nula s načinima za postizanje toga.     

U izračunu neto nule uzmite u obzir sljedeće stvari:

Potrošnja fosilnih goriva

Industrijski procesi

Gospodarenje otpadom

Krčenje šuma i druge promjene korištenja zemljišta

Štoviše, može provjeriti i izmjeriti koji dio površine troši više energije, a koji dio energije postaje otpad.    

Zašto ažurirati ESG Reporting platformu koja se izdvaja među ostalima

Updapt je alat za održivost temeljen na SaaS-u koji pomaže u svim vašim potrebama održivosti na jednom mjestu kao što su izvješćivanje, praćenje, upravljanje podacima i net zero.

S druge strane, učinkovito upravljajte svojim ESG podacima i generirajte besprijekorna izvješća. Pomaže u donošenju boljih odluka.

Usporedite druge esg softvere, ažurirajte jedan od sofisticiranih softvera. Osim toga, ažuriranje pomaže identificirati gdje postoji rizik i koje će pogreške postati kršenja ili rizik. Sve stvari pogreške mogu se lako riješiti rješenjima.

Štoviše, ažuriranje prikuplja, prati i analizira sve ESG informacije s različitih mjesta i nadzire centralizirani sustav.

Ukratko:

U ESG-u je izvješćivanje ključno. Updpat bez greške pruža precizna izvješća vašoj organizaciji koja uključuju sve stvari kao što je područje koje bi trebalo poboljšati performanse i gdje se treba koncentrirati.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *