Rastuća inflacija uzrokuje probleme pri zapošljavanju za mala poduzeća

U svibnju je Indeks potrošačkih cijena (CPI) porastao za 8,6% , što je najveći rast koji je SAD zabilježio od 1981. godine. Izvješće je bilo obeshrabrujuće jer pokazuje da je inflacija i dalje visoka i da vjerojatno još nije dosegla svoj vrhunac.

Visoka inflacija nije problematična samo za potrošače – ona također šteti malim tvrtkama. Kada je inflacija visoka, tvrtke imaju manje marže za rad i mogu doživjeti pad profitabilnosti.

Nedavno izvješće pokazuje da inflacija čini zapošljavanje većim izazovom za mala poduzeća. Konkretno, male tvrtke s manje od 50 zaposlenika teško se natječu s plaćama i beneficijama koje nude veće tvrtke.

Kako inflacija utječe na zapošljavanje

Tijekom prošle godine zapošljavanje je bilo izazov za tvrtke svih veličina jer su zaposlenici napuštali posao u rekordnom broju . Poduzeća su bila prisiljena potrošiti više novca kako bi privukla i zadržala kvalificirane zaposlenike.

Prema podacima iz Vistagea, 76% malih poduzeća povećalo je plaće zaposlenika, dok je 44% dodalo dodatne pogodnosti. Ali sada je rastuća inflacija otežala malim poduzećima da ponude konkurentne plaće i drže korak s većim poduzećima.

Problem zapošljavanja samo se pogoršao Funkcije baze podataka e-pošte povećanjem broja radnika na daljinu. Tvrtke u velikim gradovima mogu zaposliti radnike u drugim državama s nižim platama. To znači da se male tvrtke ne natječu samo s tvrtkama na istoj geografskoj lokaciji – one se natječu s tvrtkama diljem SAD-a

Općenito, podaci o plaćama ADP-a pokazuju da je rast malih poduzeća opao u tri od posljednja četiri mjeseca, dok veće tvrtke nastavljaju rasti i zapošljavaju nove zaposlenike.

funkcije baze podataka e-pošte

Nedostatak osoblja šteti malim tvrtkama

Manjak osoblja može utjecati na mala poduzeća na više načina. Kad tvrtke ne mogu imati puno osoblje, možda će morati odbiti potencijalni posao zbog nedostatka resursa, što uzrokuje stagnaciju u njihovom rastu.

Osim toga, manjak osoblja otežava tvrtkama Aktivnosti uživo iPhone: Poboljšajte svoju aplikaciju ažuriranjima u stvarnom vremenu zadržavanje zaposlenika koje već imaju. Budući da tvrtke ne mogu rasporediti toliko zaposlenika na posao. Njihovi su trenutačni zaposlenici razrijeđeni.Manjak osoblja također može dovesti do smanjene proizvodnje, kašnjenja usluge ili propuštanja rokova, što može uzrokovati dodatne probleme s korisničkom službom. Kada su kupci nezadovoljni i češće se žale, to može dovesti do veće fluktuacije zaposlenika.Mala poduzeća nisu sigurna u budućnost

Male tvrtke koje se bore s konkurencijom

Mogle bi pronaći malo prostora u nadolazećim bfb directory mjesecima. Izvješća pokazuju da mnoge veće tvrtke koje su dobro poslovale tijekom pandemije počinju smanjivati ​​zapošljavanje, što bi malim tvrtkama moglo dati priliku da ih sustignu.

No, ako očekivana recesija nastupi 2022., male tvrtke također će biti prisiljene smanjiti zapošljavanje. Podaci Vistage pokazuju da je većina vlasnika malih poduzeća zabrinuta što će se dogoditi s gospodarstvom u nadolazećoj godini. Samo 9% očekuje da će se ekonomski uvjeti poboljšati, u usporedbi s 53% u lipnju 2021 .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *