10 savjeta za sprječavanje odlaska e-pošte u neželjenu poštu

Problem slanja e-pošte u mapu “Spam” uobičajena je pojava s kojom se suočavaju mnogi pojedinci i tvrtke. Češće je u organizacijama koje masovno šalju e-poštu bez korištenja pouzdane usluge slanja e-pošte.

Ako se suočavate s problemom neželjene e-pošte i želite naučiti kako spriječiti da e-poruke odu u neželjenu poštu, možemo vam pomoći. Možete poduzeti određene korake kako biste spriječili odlazak e-pošte u neželjenu poštu.

Ali prije nego što temeljito analiziramo ove tehnike, važno je znati zašto e-poruke uopće dobivaju neželjenu poštu.

Zašto e-poruke dobivaju neželjenu poštu?

Spam e-pošta je mapa u kojoj se nalaze sve neželjene e-pošte. Većina tih e-poruka je skupna od pošiljatelja i obično su namijenjene u marketinške svrhe.

Primjer neželjene e-pošte
Slijede ključni razlozi zašto e-poruke dobivaju neželjenu poštu:

Nedostatak provjere autentičnosti: Ispravno potvrđena i autentificirana e-pošta važna je za slanje e-

pošte ravno u pristigle pošte umjesto u mape za neželjenu poštu

Niska IP reputacija: e-poruke sa sumnjivih IP adresa ili onih s negativnom reputacijom vjerojatno će završiti u neželjenoj pošti.
Niska reputacija domene: Imati dobru reputaciju domene također je važno kako bi se osigurala isporučivost e-pošte, osobito masovne.
Loš dizajn e-pošte: Loš ili neželjeni sadržaj i cjelokupni dizajn e-pošte mogu negativno utjecati na njegovu isporučivost.
Negativni angažmani: ako su vaše e-pošte navik Biblioteka telefonskih brojeva nute na primanje negativnih angažmana, što znači da budu prijavljene kao neželjena pošta, sve vaše e-poruke mogu otići u neželjenu poštu.
Tehnički problemi: tehnički problemi, poput neispravnog -a ili problema s verzijama običnog

Biblioteka telefonskih brojeva

teksta, mogu učiniti e-poštu nečitljivom i poslati je u neželjenu poštu

Spamirane e-poruke štete i pošiljatelju i prim for example connecting from your kitchen is atelju jer ometaju proces komunikacije. Slijede neke od uobičajenih posljedica neželjene e-pošte, posebno u kontekstu poslovne komunikacije:

Smanjite produktivnost: neželjene e-pošte značajno sma bz lists njuju učinkovitost i produktivnost poslovne komunikacije. Bombardiranje nevažnim e-porukama može dovesti do gubitka važnih e-poruka.
Veći sigurnosni rizik: poznato je da se neželjena e-pošta koristi i za špijunske napade i krađu identiteta. Stoga mogu predstavljati velike sigurnosne rizike i ugroziti osjetljive podatke organizacije.
Ciljevi propuštanja e-pošte: e-poruke, osobito marketinške e-pošte, često se masovno šalju na opsežan popis e-pošte. Ove e-poruke imaju veće šanse da budu spamirane, što znači da e-poruke ispunjavaju svoje marketinške ciljeve.
Niži angažman korisnika: ako vaše e-poruke ne dopiru do ciljne publike i ne ispunjavaju svoje ciljeve,

vaše će poslovanje patiti od nižeg angažmana i zadovoljstva kupaca

Niža reputacija marke: Kada pokušavate uspostaviti pouzdanu i renomiranu marku, morate osigurati visoku isporučivost e-pošte. Ako e-pošta robne marke, tvrtke ili internetskog softvera bude spamirana, to će uzrokovati značajnu štetu reputaciji marke.
Povećanje troškova: Bez obzira šalju li se vaše e-poruke u mapu neželjene pošte ili imate posla s e-poštom poslanom neželjenom poštom, to će uzalud trošiti vaše resurse, skrenuti vašu pozornost s osnovnih poslovnih aktivnosti i povećati operativne troškove.
Općenito, neželjena e-pošta može naštetiti vašem brendu i spriječiti vas da dođete do ciljane publike. Dakle, morate biti upoznati s nekim učinkovitim strategijama za sprječavanje odlaska vaše e-pošte u neželjenu poštu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *