Aktivnosti uživo iPhone: Poboljšajte svoju aplikaciju ažuriranjima u stvarnom vremenu

Kako tehnologija napreduje, mobilne aplikacije neprestano se razvijaju, donoseći nova iskustva svojim korisnicima. Izlaskom iOS-a 16, Apple je predstavio značajku koja mijenja igru ​​pod nazivom Live Activities. Ova inovativna značajka pruža ažuriranja u stvarnom vremenu izravno na zaključanom zaslonu, prikazujući sve relevantne informacije korisnicima na prvi pogled. Stoga, integracijom aktivnosti uživo na iPhone, možete ponuditi nešto novo i uzbudljivo korisnicima svoje aplikacije.

U ovom sveobuhvatnom vodiču zaronit ćemo dublje u svijet aktivnosti uživo u iOS-u. Od aktivnosti uživo na iPhoneu do razlika u značajkama i push obavijestima, naučit ćete sve što trebate znati kako biste to maksimalno iskoristili.

Dio 1: Objašnjenje iOS Live Activities

Prije svega, objasnit ćemo što su aktivnosti uživo na iPhoneu

Aktivnosti uživo nova su značajka koju je Apple pokrenuo u iOS-u 16. Dizajnirana je za prikaz informacija u stvarnom vremenu izravno na zaključanom zaslonu korisnika ili u Dynamic Islandu za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Uz aktivnosti uživo, aplikacije mogu jednostavno prikazati tekuće obavijesti, kao što su sportski rezultati uživo ili status dostave hrane. Najbolje dinamične otočne aplikacije omogućuju korisnicima provjeru statusa bez potrebe za otključavanjem telefona i otvaranjem aplikacije.

Ako imate aplikaciju koja zahtijeva kontinuirano ažuriranje, tada će ova značajka pružiti poboljšano iskustvo vašim korisnicima. A ono što je važno jest da se ažuriranja mogu prilagoditi tako da odražavaju vaš brend.

Kako funkcioniraju aktivnosti uživo?

Aktivnosti uživo u iOS-u rade jest stvaranje trajne obavijesti koja se dinamički ažurira čim nove informacije postanu dostupne. Ove se obavijesti prikazuju na zaključanom zaslonu iPhonea, ažurirajući korisnike u svakom trenutku.

S tehničkog stajališta, aktivnosti uživo koriste widgete za isporuku podataka u stvarnom vremenu na zaključani zaslon. Kada ih izradite, mož Liste faksa te definirati sadržaj i strukturu aktivnosti uživo, poput učestalosti ažuriranja i interaktivnih elemenata. Štoviše, imate opciju uključivanja teksta, slika i interaktivnih gumba ovisno o posebnim potrebama vaše aplikacije.

Liste faksa

Aktivnosti uživo u odnosu na push obavijesti

Sada kada znate što su aktiv kako odabrati pravog komercijalnog zajmodavca nosti uživo na iPhoneu, možda se pitate po čemu se razlikuju od push obavijesti. Iako obje značajke imaju za cilj ažuriranje korisnika, služe svojoj svrsi na različite načine. Te razlike su sljedeće:

Statičke naspram dinamičkih: Push obavijesti su sta bz lists tične dok su aktivnosti uživo dinamične. Prethodni će prikazati jednu poruku, a drugi će se mijenjati ovisno o najnovijim informacijama koje postanu dostupne.
Vrijeme prikaza: Push obavijesti se trenutno pojavljuju na zaključanom zaslonu, a zatim se premještaju u centar za obavijesti iPhonea. S druge strane,

aktivnosti uživo ostaju na zaključanom zaslonu cijelo vrijeme.

Različite upotrebe: Dvije značajke imaju različite slučajeve upotrebe. Push obavijesti uglavnom se koriste za slanje podsjetnika, upozorenja ili promotivnih poruka, budući da potiču korisnike da pokrenu aplikaciju. Međutim, kada je riječ o aktivnostima uživo, oni su iznimno korisni za događaje uživo i praćenje uživo, prikazujući sve nove podatke bez potrebe za pokretanjem aplikacije. Iz tog razloga korisnicima donose dodatnu pogodnost.
Ukratko, ono po čemu se push obavijesti razlikuju od aktivnosti uživo je njihova statična naspram dinamičke prirode, način na koji se prikazuju drugačije iu odvojenim instancama te različiti slučajevi upotrebe. Za više informacija o push obavijestima pogledajte ovo: Što su push obavijesti? [Najnoviji vodič]

 Kako omogućiti/onemogućiti aktivnosti uživo na iPhoneu

Kao korisnik, također morate omogućiti i onemogućiti aktivnosti uživo na svom iOS uređaju. Ali provjerite je li vaš iOS sustav nadograđen na verziju 16.1 ili noviju, sustavi ispod ove verzije ne mogu koristiti ovu značajku. Proces je prilično jednostavan i u ovom odjeljku pokazat ćemo vam kako dovršiti oba.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *