Sadržaj ne ispunjava očekivanja korisnika

Google SearchLiason tim je u Googleu koji radi na poboljšanju iskustva između webmastera i Google pretraživanja. Također objavljuje informacije o novim ažuriranjima i često komunicira s publikom, pomažući razumjeti određena pitanja rangiranja web stranica. Nedavno se jedan od korisnika X.com (Twitter) obratio Google SearchLiasonu sapitanječemu članci o tomeweb stranicarangirati loše.

Na iznenađenje mnogih korisnika i samog autora objave, Google SearchLiason ne samo da je dao detaljan odgovor na postavljeno pitanje, već je proveo i mini-audit svoje stranice kako bi identificirao nedostatke koje je potrebno ispraviti. Pronađeni problemi i načini njihovog rješavanja također vam mogu biti korisni. Stoga smo ih odlučili podijeliti ovdje.

Četiri problema zbog kojih se web stranice ne rangiraju kako bi trebale

Tijekom mini-audita uspjeli smo identificirati nekoliko problema odjednom, zbog kojih su stranice bile loše rangirane i često se uopće nisu pojavljivale na popisu rezultata pretraživanja. O svakom od njih u Google SearchLiasonispričaodetaljno, koristeći kao primjer članak “Top 10 Alternatives to Steam Deck 2024”, objavljen ranije na web stranici autora žalbe.

1.Pitanja o jedinstvenosti i originalnosti sadržaja

Ovdje se ne radi o jedinstvenosti teksta kao takvog, već o prezentaciji same građe. U početku je predstavljen kao jednostavan popis alternativa Steam Deck prijenosnoj konzoli, bez detaljnih opisa, značajki itd. Google SearchLiason je naglasio da članak izgleda kao “skup stranica proizvoda”, a sadržaj je samo popis glavne značajke pojedinog modela . Postoji osjećaj da se autor članka uopće nije bavio konzolama koje smo pregledali i da se oslanjao isključivo na javno dostupne informacije s interneta. A to djelomično proturječi načelimaGoogle EEAT.

Google SearchLiason je također naglasio da nije teško prepisati tehničke specifikacije i učiniti tekst jedinstvenim. Ali to ne čini m Baza podataka e -pošte za funkciju posla aterijal originalnim, jer prenosi iste informacije koje se nalaze na desecima sličnih stranica. Stoga takav sadržaj Googleu ne izgleda vrijedan i koristan. Sukladno tome, takve stranice loše rangiraju i rijetko dospiju na vrh rezultata pretraživanja.

Naknadno je sadržaj na stranici malo izmijenjen i proširen:

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

2. Nedostatak demonstracije iskustva prilikom kreiranja sadržaja

Nastavljajući prethodni komentar, predstavnik Google SearchLiason-a primijetio je pozitivne elemente članka – ugrađene video recenzije, koje su prilično informativne i korisne. No, istodobno je istaknuo kako je za bolji rang vrijedno barem djelomično važne i relevantne informacije staviti u tekst članka, a ne ostaviti samo u videu. Opet, ovo je u svrhu rangiranja.

Ne mogu svi korisnici odmah gledati video dok proučavaju tekst. Ali žele znati o značajkama i fizičkim svojstvima određenog proizvoda: kako izgleda, kakav je osjećaj u ruci, koliko je zgodan za korištenje u svakodnevnom životu. Korisničko iskustvo treba prezentirati u tekstu, a ne samo u videu.

3.

Jedna od važnih točaka koju je prim address decision makers directly in the company ijetio Google SearchLiason je da članak ističe da mnoge od navedenih ručnih igraćih konzola još nisu ni izdane. Odnosno, sam sadržaj ne ispunjava očekivanja. Osoba traži alternativu za Steam Deck koju može kupiti “ovdje i sada”, ali umjesto toga dobiva popis uređaja koji bi mogli biti objavljeni 2024. godine.

Članci poput “10 najboljih alternativa Steam Decku 2024.” vrijedni su razgovora o postojećim proizvodima. A o onima koji bi trebali biti objavljeni u dogledno vrijeme, bolje je pripremiti zaseban materijal koji čitatelja neće dovesti u zabludu od samog početka.

4. Zastarjele informacije koje mogu zbuniti čitatelja

U članku je došlo do male zabune s datumima, kada je autor naznačio da će određeni uređaj biti u prodaji određenog datuma, dok je članak objavljen kasnije. U vrijeme objave sadržavao je informaciju da konzola Lenovo Legion Go još nije izašla. No, istodobno je naznačen datum izlaska – listopad 2023., od kojeg je već prošlo nekoliko mjeseci.

Bolje je isključiti takve nedosljednonkure asia phone number ncisti u blogu. Inače, čitatelj jednostavno neće razumjeti je li gadget koji ga zanima pušten (uostalom, datum je već stigao) ili je možda početak prodaje odgođen. Ili je proizvod u potpunosti otkazan. Najvjerojatnije će osoba jednostavno otići na drugu platformu kako bi razjasnila informacije, a dubina pregleda na vašoj web stranici će se pogoršati, a stopa napuštanja početne stranice će se povećati, što također negativno utječe na rangiranje.

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Što trebate imati na umu kada

Dobro je poznato da tematska niša online kockarnica i stranica za kockanje ima vrlo specifične značajke. Prvo, ovo je tržište s posebnim […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *